شستشوی رادیاتور پکیج
تجمع رسوب و لجن در رادیاتورها بر اثر جریان آب موجب زنگزدگی و خرابی رادیاتور می شود که در این راستا جریان آب رادیاتور را نیز محدود و تضعیف میکند. اگر پکیج به این دلیل به خوبی گرما ایجاد نمی کند، بهتر است نسبت به شست و شوی رادیاتورهای پکیج خود اقدام کنید.
خاموش کردن سیستم گرمایشی
برای شستن رادیاتورهای پکیج ابتدا باید حالت زمستانه پکیج را خاموش کنید تا رادیاتورها خنک شوند یعنی درجه پکیج را کم کنید. با خاموش کردن پکیج و سرد شدن رادیاتورها دیگر هنگام باز کردن رادیاتور از دیوار دچار سوختگی نخواهید شد. هنگام جرمگیری رادیاتور آب داخل آن نباید داغ باشد. باز کردن رادیاتورهای آلومینیومی و فولادی تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند برای مثال اگر رادیاتور آنیت از نوع آلومینیومی دارید، برای برداشتن آن از روی دیوار باید صبر کنید آب داخل آن خنک شود و سپس از طریق شیرهای لولههای ورودی و خروجی پکیج، آب داخل آن را تخلیه کنید و بعد آن را از دیوار جدا کنید.
پهن کردن حوله یا پارچه زیر رادیاتور
برای سرویس رادیاتور های پکیج بهتر است زیر و اطراف رادیاتور را حوله یا پارچه آبگیر پهن کنید تا از کثیف شدن کف جلوگیری شود و زمانی که آب تخلیه شد روی زمین نریزد. هنگام تخلیه و جدا کردن رادیاتور از دیوار، حجم بالایی آب کثیف و تیره از آن خارج خواهد شد که بهتر است یک نفر به خوبی با دستمال زیر آن را بپوشاند.
کیفیت و جنس رادیاتورها میزان رسوب و جرمپذیری آنها را مشخص می کند، برای مثال برخی از رادیاتورها از موادی ساخته شدهاند که ضد رسوب و جرم هستند که این ویژگی بر قیمت رادیاتور نیز تاثیر بسیاری می گذارد. رادیاتورهایی که مدت زمان بسیاری از طول عمر آنها میگذرد و ضد رسوب هم نیستند، بهتر است به سرعت تعویض شوند تا خرابی های دیگر به بار نیاورند.
باز کردن شیر رادیاتورها برای تخلیه آب
در این مرحله باید رادیاتور های پکیج را از لولهها و دیوار جدا کنید. شیر رادیاتور ترموستاتیک TRV پکیج را با چرخاندن به حالت بسته در آورید و درپوش پلاستیکی رادیاتور را بردارید و سپس با استفاده از آچار، شیر را در جهت عقربههای ساعت بچرخانید. هنگام بستن ولو رادیاتور تعداد دورهای آن را می توان شمرد تا پس از نصب دوباره رادیاتور، میزان فشار را روی همان مقدار قبلی تنظیم کرد. اگر انجام این مراحل برای شما سخت است، بهتر است از سرویسکاران مجموعه ایمن سرویس صداقت کمک بگیرید.
تخلیه آب درون رادیاتور و شستشوی آن
بعد از قرار دادن یک سطل زیر شیر تخلیه می توانید با یک آچار بدنه سوپاپ را محکم بگیرید و با استفاده از یک آچار دیگر، مهرهای که به سوپاپ متصل شده است را باز کنید. برای خارج کردن همه آب درون رادیاتور، پیچ مخصوص هواگیری را باز کنید و پس از اتمام آن را محکم کنید. در ادامه رادیاتور را کج کنید تا از خروج همه محتویات درون لولههای رادیاتور مطمئن شوید.
جرم گیری رادیاتور
پس از اینکه آب درون رادیاتور به صورت کامل خارج شد، رادیاتور را از براکتهای روی دیوار جدا کنید و بعد به خوبی شستشوی رادیاتور شوفاژ را در محیط خارجی انجام دهید. در حین شستشو جرمگیری و شستشوی رادیاتور پکیج را انجام دهید تا رسوبات و لجنهای داخل لولهها خارج شوند.
اتصال مجدد رادیاتور پس از شستشو
پس از شستشوی رادیاتور و جرم گیری آن باید رادیاتور را دوباره به دیوار وصل کنید. برای نصب رادیاتور آن را روی دیوار و براکتها قرار دهید و لولههای خروجی آب و سپس لولههای ورودی را متصل کنید. ولو رادیاتور را به تعداد دوری که آن را باز کردید برای تنظیم مجدد فشار بچرخانید و شیر خروجی بلای رادیاتور را باز کنید تا هوای موجود در لولهها خالی شود. حال می توانید پکیج را روشن کنید تا آب در لولههای رادیاتور به گردش درآید تا در صورت مشاهده هرگونه نشتی، با استفاده از نوار تفلون آن را بتوانید برطرف کنید.
زمان رسوبگیری و شستن رادیاتور پکیج
توصیه مجموعه ایمن سرویس صداقت در زمینه شستن رادیاتور ها این است که این کار را یک بار در سال، قبل از اینکه رادیاتور را در فصل سرد روشن کنید، انجام دهید و زمان رسوب گیری رادیاتور شوفاژ هم باید هر پنج سال یکبار باشد. البته اگر رادیاتور و شوفاژ شما در معرض گرد و غبار زیادی قرار ندارد، نیازی نیست آن را هر سال بشویید. اگر جنس و کیفیت شوفاژ بسیار خوب باشد، نیازی به هر سال سرویس پکیج نیست و توصیه میشود قبل از نقل مکان پروسه شستشوی شوفاژ را انجام دهید.